Theekopje wordt vogelvoederhuisje

Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Een origineel knutsel idee voor de winter: een mooi theekopje (bijvoorbeeld uit de kringloopwinkel) wordt de voederbak van vogels die in Nederland overwinteren. Heerlijk om te kijken wie er afkomen op al dat moois en lekkers...

vogelvoederhuisje maken van theekopje

Wat heb je nodig?

  • Oud theekopje
  • Pakje hard frituurvet
  • Steelpannetje
  • Lint
  • Vogelzaad
  • Lepeltje om te roeren

Hoe maak je het vogelvoederhuisje?

Doe het frituurvet in het steelpannetje en zet dit op laag vuur, totdat het helemaal gesmolten is. Vul het theekopje voor de helft met vogelzaad.

 

vogelvoederhuisje van theekop

Giet het vloeibare frituurvet voorzichtig in het kopje, totdat al het zaad net onder het vet staat. Roer nu eerst het vet goed door het vogelzaad heen, zodat alles goed vermengt. Vul het kopje daarna bijna tot aan de rand met een nieuwe laag vogelzaad en giet er weer frituurvet op. Roer nogmaals goed door.

vogelvoederhuisje van theekop

Laat het mengsel goed afkoelen en hard worden. Het vet wordt nu weer ondoorzichtig wit. Knoop een stuk lint (of touw) door het oor, zodat je het kopje makkelijk aan een tak kunt ophangen.

 

Piece of Make!

vogelvoederhuisje

Tips

Ook leuk: lijm het kopje vast aan de schotel en zet het voederbakje voor het raam op een tuintafel.

 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.