Veren beschilderen

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Mooie veren gevonden in de natuur? Beschilder ze met mooie patronen. Een prachtige versiering voor in huis of op een cadeautje.

Wat heb je nodig?

  • Veren
  • Verschillende kleuren (acryl)verf
  • Penselen

Hoe maak je beschilderde veren?

Kies een kleur verf en maak met het penseel dunne verfstreken. Werk altijd met de haartjes van de veren mee, dus van binnen naar buiten. Spoel het penseel steeds goed uit met water als je van kleur wisselt. Je kunt ook stipjes aanbrengen met de punt van een penseel. Wit is daarbij een mooie contrastkleur.

Als je tevreden bent met je ontwerp, laat je de verf goed drogen. Daarna kun je de veren aan een dunne draad ophangen (mooi van boven naar beneden) of inlijsten. Of gewoon neerleggen op een schaal op tafel, ook heel mooi!

Piece of Make!

Geïnspireerd geraakt? Hier vind je nog meer knutsels voor in huis.

Reacties

Ha Gaby,

Wat een leuk idee met de veertjes. Dat wil ik gaan doen. Ik heb vier vragen:
1. wat voor een soort verf
2. waar koop ik die
3. ik heb visdraad, dus daar kan ik de veren mee ophangen, maar hoe rijg ik ze aan elkaar?
4. kan een van jou kids het voor mij maken, zodat ik het van hun kan kopen? :)

Groetjes,

Juliette

Ha Juliette,
Je kunt hiervoor gewoon acrylverf gebruiken (overal te koop: Hema, Xenos, hobbywinkel, speelgoedwinkel).
Visdraad zou ik er omheen knopen (aan het pen-gedeelte van de veer) en evt. extra vastzetten met een druppeltje doorzichtige lijm. Goed laten drogen voordat je 'm ophangt.
Ik zal de kinderen eens polsen, het is ten slotte bijna herfstvakantie ;-))

De herfstvakantie is voorbij, maar ik vind het een heel leuk idee om met de kleinkinderen te doen.
Tip van mij: veel mensen hebben CD's over. Die zijn ook heel leuk om te beschilderen en er (samen ,met de veren een mobile van te maken. Aan de gordijnrail ophangen boven de verwarming, da beweegt en draait het. Veel plezier, Nisha

Goeie tip Nisha! Dank je wel voor het delen! Groetjes, Piece of Make

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.