Bietenkorst pizza

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
> 60 minuten

Da's weer eens wat anders dan een gewone pizza: een pizza met een roze bodem. Een feest voor het oog en makkelijk te maken. De ingredienten zijn voldoende voor 2 pizza’s van ca. 26 cm in diameter.

Wat heb je nodig?

  • 250 gr. bloem
  • ca. 300 gr. gekookte bieten
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 1 ½ tl zout
  • 2 tl honing
  • 50 ml lauw water

Voor de topping:

  • 1 potje pizzasaus
  • 1 rijpe avocado en 2 tomaten
  • 75 gr. sla naar keuze
  • 200 gr. cocktailgarnalen

Voor de dressing:

  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje azijn
  • Citroensap
  • 1 tl honing
  • peper
  • zout

Hoe maak je een roze pizza?

Eerst maken we het pizzadeeg.

1. Zorg dat de bieten uitgelekt zijn en pureer ze dan met een staafmixer. Voeg in een kom de gist bij het water. Laat het oplossen en roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu bloem, zout, honing en de gepureerde bieten toe en meng alles met de hand goed door elkaar. Na ongeveer 10 minuten kneden is je roze pizzadeeg klaar.

Laat het nu een uurtje rusten. Is tijdens het kneden het deeg te vochtig, voeg dan wat bloem toe. Is het te droog, voeg dan wat water toe, zodat je een mooi zacht deeg krijgt. Het deeg hoort wat plakkerig te zijn. Verwarm de oven voor op 250 °C.

2. Neem een vel bakpapier en vet deze licht in met wat olie. Leg de helft van het deeg hierop en duw het met je handen wat platter. Leg er nu nog een ingevet vel bakpapier op en rol het met een deegroller uit tot de gewenste dikte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de pizzabodem in totaal in 10 minuten op een bakplaat in de oven.

3. Na ongeveer 5 minuten neem je de pizza uit de oven en smeer je er een laagje tomatensaus over. Plaats hem nu terug in de oven voor de resterende 5 minuten. Terwijl de pizza voor de laatste vijf minuten in de oven ligt, verwarm je wat olie in een wok. Wanneer deze heet is, bak je de garnalen ongeveer 3 minuten tot ze gaar zijn. Voor een wat pittiger effect kun je op het laatst nog even kort wat chilisaus meebakken in de pan.

4. Snijd ondertussen de tomaten en avocado in partjes. Meng voor de dressing de ingrediënten naar smaak door elkaar en meng ze door de sla. Als je pizzabodem klaar is beleg je hem eerst met een flinke hand sla, strooi dan de garnalen erover en vervolgens de avocado en tomaten. Et voila, klaar is je bietenkorst pizza! 

Piece of Make! 

 

TIP

In plaats van tomatensaus kun je ook heerllijke tomatentapenade of groene pesto gebruiken als basis voor je topping. Deze smeer je er op, net voor je de sla erop legt. Eet smakelijk!

 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.