winterse pinguin traktatie

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
30 – 60 minuten

Gezonde traktaties uitdelen is natuurlijk het allerbeste, maar soms mag je best een keer spijbelen… want met deze chocolade pinguïns maak je alle kinderen blij! Trakteren in de klas of tijdens je kinderfeestje in de winter… mmmmm!

Wat heb je nodig?

  • Chocolade ‘zoenen’
  • Wit rolfondant
  • Verschillende kleuren marsepein
  • Paar eetlepels poedersuiker
  • Snoepkraaltjes (voor de ogen)
  • Deegroller
  • Uitsteekrondjes / ovalen (o.a. bij Xenos)

Hoe maak je de pinguïn traktaties?

Roer vlak voordat je gaat beginnen wat druppels water door de poedersuiker totdat er een dik papje ontstaat: de suiker’lijm’. Hiermee kun je alle losse onderdelen vastplakken. Rol het witte fondant plat en steek met de vormpjes de ogen en buikjes uit.

Plak ze met een beetje suikerlijm vast op de chocolade lijfjes.

Rol het gele (of oranje) marsepein uit en snij met een mes driehoekjes: 2 voor elke snavel. Plak deze ook weer vast. Tip: leg de zoenen even op hun rug zodat de suiker hard kan worden.

Rol ondertussen nog wat gele marsepein plat voor de voeten. Steek er ovalen uit met het vormpje.

Druk met de zijkant van een spatel of vork een paar inkepingen aan een kant van elke ovaal, zodat ze eruit zien als de zwemvliezen van een pinguïn. Plak de voetjes onderaan het lijfje vast. Nu kun je de pinguïns nog verder aankleden, met hoedjes, petten, oorwarmers enz.

Hoe maak je de hoofddeksels op de traktatie?

Voor een hoedje knijp je de uiteindes van een platte reep marsepein aan elkaar vast. Druk de bovenkant naar elkaar toe en maak er een puntje aan. Zet ‘m op de ‘zoen’.

Een petje maak je van een plat rondje. Voor de klep gebruik je een half rondje. Plak dit aan het hele rondje vast en druk de cirkel op de bovenkant van de ‘zoen’.

Oorwarmers: snij een lang, dun reepje marsepein uit en druk met de ronde vorm 2 kleine rondjes uit een ander plat stukje marsepein. Zet de rondjes vast aan de uiteindes van de strook. Plak ‘m van oor tot oor over de ‘zoen’.

Piece of Make!

 

Ben je helemaal in pinguinstemming of een grote fan van pinguins? Klik dan hier voor een makkelijk te maken XL knuffelpinguin.

 

Reacties

Super leuk! Dank je, vraagje alleen waar koop je snoepkraaltjes?

Groet en dank!

Dank voor je reactie! Wij kochten deze in een kook-/bakwinkel, maar je kunt ook kleine chocoladebolletjes gebruiken. Bijvoorbeeld die snoepjes die je weleens (los) in de deksel van kindertoetjes ziet. Veel plezier met maken en opeten ;-)!

Mijn dochter zit in de 'pinguïnklas'! Leuk om jullie fantastisch idee nu zelf te proberen! Waar kochten jullie dat soort negerzoenen? Wij kennen alleen de meer ronde/plattere negerzoenen...

Wat leuk! Wij kochten deze 'zoenen' gewoon bij de supermarkt. Er zitten meestal 9 exemplaren in 1 doos. Veel plezier met trakteren!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.