Dromenvanger maken

Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Je kunt heel makkelijk een mooie dromenvanger maken, zonder ingewikkelde knooptechnieken en materialen. Wij laten je hieronder zien hoe. Dus kies je favoriete kleuren en ga snel aan de slag! Heb je al een mooie plek uitgezocht waar jouw zelfgemaakte dromenvanger komt te hangen?

Dromenvanger maken

Wat heb je nodig?

  • Metalen ring
  • Wol
  • Stevig draad
  • Veren
  • Grote kralen
  • Schaar
dromenvanger maken

Hoe kun je deze dromenvanger maken?

Wikkel op 4 of 5 plekken een paar cm wol om de ring en zet steeds vast met een knoopje. Wikkel de zwarte draad om de bovenste 2 cm van een veer en rijg een paar kralen aan de draad. Deze komen aan de bovenkant van de veer te hangen.

dromenvanger maken

Knoop het andere uiteinde van de zwarte draad aan de metalen ring en maak een paar 'lijnen' door over te steken en de draad om de wol te wikkelen (zo glijdt de draad niet weg). Zet de draad vast met een knoopje, op een plek waar de veer naar beneden kan hangen. Dit kan dus ook ergens in het midden van het 'web' zijn.

Dromenvanger maken

Herhaal dit met nog een draad (met kralen en een veer), zodat een mooi netwerk ontstaat van draden. Knoop aan de bovenkant een draad om de dromenhanger te kunnen ophangen. Hier kun je als versiering ook nog een paar kralen aan rijgen.

Piece of Make!

 

Meer knutsel ideeen voor in huis vind je hier.

Hou je van knutselen? Check dan ook even deze DIY-pakketten van Piece of Make!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.